/Αναβάθμιση χώρου στάθμευσης δημοτικού πάρκινγκ.


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Πάρκινγκ από τα LIDL
  • : Είμαστε από τις πιο τυχερές πόλεις της Ελλάδας που διαθέτουμε έναν τέτοιο χώρο στο κέντρο ο οποίος εκμεταλλεύεται δυστυχώς στο ελάχιστο. Το δημοτικό πάρκινγκ μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις για όλους τους οδηγούς. Στην σημερινή είσοδο του πάρκινγκ να γίνουν μόνο 10 θέσεις περιορισμένης στάθμευσης για 15 λεπτά μόνο, χωρίς χρέωση. Έτσι όλοι εκείνοι που θέλουν απλά να πάρουν ψωμί, ένα γλυκό, ένα ποτό από την κάβα και γενικά να κάνουν κάτι το οποίο θα έκαναν διπλοπαρκάροντας σε κάθε σημείο του κέντρου... για 'λίγο'! Η είσοδος και έξοδος των οχημάτων θα γίνεται μόνο από την Τσιρογιάννη με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο. Στο πρώτο διάζωμα θα είναι η πιο οικονομική στάθμευση. Θέσεις με ελάχιστη χρέωση για την πρώτη ώρα και κλιμακωτά από εκεί και μετά. Σε αυτό το διάζωμα μπορεί να γίνει μια μεταλλική κατασκευή στο μισό του διαζώματος το οποίο θα ενωθεί με το δεύτερο διάζωμα και θα προσθέσει θέσεις στάθμευσης. Στο δεύτερο διάζωμα η στάθμευση θα είναι όσους θέλουν να σταθμεύσουν εκεί για πολλές ώρες ή ολόκληρη την ημέρα. Μια ακόμη κατασκευή θα γίνει στο δεύτερο διάζωμα που θα ενωθεί με το τρίτο και θα προσθέσει θέσεις στάθμευσης. Το τρίτο διάζωμα θα έχει έξτρα ασφάλεια, με κάμερες παρακολούθησης, με στέγαστρα κ.α. Εκεί θα μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση της θέσης, να κλείσει θέση για μια εβδομάδα, ένα μήνα ή και όλο τον χρόνο. Φυσικά όλοι οι χώροι θα έχουν αριθμημένες θέσεις οι οποίες θα ελέγχονται από σύστημα αρίθμησης η οποία θα ενημερώνει την εφαρμογή που θα δημιουργηθεί για το πάρκινγκ. Η σύνδεση και συνεργασία του δημοτικού πάρκινγκ με τα υπόλοιπα ιδιωτικά για κοινές χρεώσεις και παροχές. Η τοποθέτηση οθονών για πληροφορίες που σχετίζονται με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης αλλά και διαφημίσεις για επιπλέον έσοδα.  Μπροστά ακριβώς από το κτήριο της μεραρχίας μπορεί να γίνει ένας χώρος στάθμευσης ποδηλάτων με τις ανάλογες παροχές. Φυσικά και κάποιοι επιπλέον χώροι στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Τέλος η συνεργασία αυτού του χώρου με τον χώρο στάθμευσης στα παλιά σφαγεία όπου μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο χωρίς φυσικά τα επιπλέον διαζώματα. Με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα του δήμου μπορούν να εκτοξευθούν και να δοθούν πάρα πολλές λύσεις στους πολίτες που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο.
  • : Να μειωθούν τα επικίνδυνα οχήματα που παρκάρουν σε πεζοδρόμια και διαβάσεις. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης. Να γίνει κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τις παροχές και τον χρόνο. Να αποσυμφοριστούν οι δρόμοι στο κέντρο.
  • : Δημοτικό πάρκινγκ, πάνω από το Πνευματικό κέντρο.
  • : Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές μπορούν να γίνουν με κόστος περίπου στα 10.000 ευρώ. Ο χωροθέτηση και οι μεταλλικές κατασκευές ανεβάζουν πολύ το κόστος αλλά μπορούν να γίνουν σταδιακά ξεκινώντας με το πρώτο διάζωμα όπου το κόστος είναι περίπου 50.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 16, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!