/Ανακατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου Βελισσαρίου


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Σύλλογος Σεισμοπλήκτων

 • : Η σημερινή κατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Βελισσαρίου και του περιβάλλοντα χώρου είναι απογοητευτική. Πυκνά χόρτα,  σκουριασμένα κιγκλιδώματα, κατεστραμμένη περίφραξη, εγκαταλελειμμένα αποδυτήρια, λάσπες και σκουπίδια συνθέτουν ένα πολύ άσχημο σκηνικό εγκατάλειψης  Σε γενικές γραμμές το ποδοσφαιρικό γήπεδο Βελισσαρίου παραμένει βρώμικο και αναξιοποίητο.  Σκόπιμα ή μη δεν θυμίζει σε τίποτα χώρο αθλητικής δραστηριότητας .  
 • :

  Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων προτείνει την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου στον σύλλογο με απώτερο στόχο την συντήρηση και ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου Βελισσαρίου. Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων δραστηριοποιείται στην περιοχή Σεισμοπλήκτων με κύριο ρόλο την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων της περιοχής και την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων του οικισμού. Στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του αθλητισμού και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει παρέχοντας ζωτικής σημασίας υπηρεσίες για την ευεξία της τοπικής κοινότητας.

  Προτείνουμε  την ανακατασκευή του γηπέδου με φυσικό γρασίδι και τη βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου και των εγκαταστάσεων του έτσι ώστε να αποτελέσει εκ νέου πόλο άθλησης. Στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού, δεδομένου την ανυπαρξία κοινόχρηστων χώρων άθλησης, η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί ένα οικονομικό εγχείρημα με κοινωνικές προεκτάσεις. Οι επιδράσεις μπορούν να προκληθούν σε οικονομικό, αναπτυξιακό και χωροταξικό επίπεδο. Είναι γενικώς αποδεκτό  το γεγονός ότι η δημιουργία μιας αθλητικής εγκατάστασης θα αποφέρει την πραγματοποίηση αθλητικών διοργανώσεων είτε μεγάλης είτε μικρής εμβέλειας. Ακόλουθα, η περιοχή μπορεί να υπόσχεται μια θετική «προοπτική».

   

  Επιπρόσθετα η διαδικασία διαχείρισης της εν λόγω εγκατάστασης αποτελεί πρόκληση αλλά συνάμα μια εντυπωσιακή άσκηση διοίκησης.  

 • : Στόχος μας είναι η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες για την άθληση των κατοίκων του οικισμού και ιδιαίτερα των νέων.  
 • : Ποδοσφαιρικό γήπεδο Βελισσαρίου, Σεισμόπληκτα, Ιωάννινα
 • :

  Εργασίες: Χωματουργικές εργασίες, σπορά με φυσικό γρασίδι, δίκτυο αυτόματης άρδευσης , περίφραξη,  ηλεκτροφωτισμός γηπέδου, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

  Προϋπολογισμός: 50.000 ευρώ

 • Pictures

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 17, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!