/Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων – εργαστήρια ιδεών


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Λίγα καταστήματα, πολλοί ανεκμετάλλευτοι χώροι. Ένα κτήριο που μαραζώνει.
  • : Υπάρχει ένας υπέροχος χώρος στην πόλη μας που δυστυχώς μαραζώνει. Το κτήριο του ΚΕΠΑΒΙ. Αφού γίνει λοιπόν μια μελέτη για εκμετάλλευση όλων των χώρων εκεί, να μεταφερθεί εκεί η κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου. Να δημιουργηθεί νέα βιβλιοθήκη, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με χώρους για ανάγνωση, με χώρους για μελέτη αλλά και χώρους εργαστηρίων όπου θα παρέχονται βοηθήματα για να μπορούν να γίνουν εργασίες όπως πχ σχέδια, μίνι κατασκευές κ.α. Η ψηφιοποίηση όλων των βιβλίων, η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των μελών αλλά και η σύνδεσή της με την κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και άλλων βιβλιοθηκών της χώρας. Η χωροθέτηση του χώρου στάθμευσης εξωτερικά. Η κατασκευή χώρων όπου θα γίνονται τακτικά εργαστήρια από υπεύθυνο του δήμου όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να φέρνει την πρόταση του για την βελτίωση της κατάστασης του δήμου αλλά και καινοτόμες ιδέες οι οποίες αφού ελεγχθούν και αξιολογηθούν θα μπορούν να επιδοτούνται ώστε να παρουσιάζονται σε συνεργασία με τον δήμο στο επίπεδο που χρειάζεται ώστε να μπορούν να περάσουν από την μελέτη στην εφαρμογή. Την κατασκευή χώρων πολιτισμού όπου ανά τακτά διαστήματα θα καλούνται διάφορες ομάδες για να γίνονται ανοιχτά εργαστήρια. Από δημοτικά σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, ΚΑΠΙ και άλλες ομάδες όπου θα παρουσιάζονται θέματα περιβαλλοντολογικά, μαθήματα ΚΟΚ, θέματα υγείας, πολιτιστικά κ.α. Η σύνδεσή όλων των παραπάνω με το πρόγραμμα του πολυχώρου στα παλιά σφαγεία αλλά και με το Πνευματικό κέντρο.  Βασικά είναι άπειρα τα πράγματα που μπορούν να γίνουν εφόσον υπάρχει ένας τέτοιος χώρος.
  • : Να προσελκύσει περισσότερους νέους στον 'κόσμο' του βιβλίου. Να αναβαθμιστούν οι παροχές της ενοικίασης βιβλίων αλλά και των χώρων ανάγνωσης. Να εκμεταλλευθούν ιδέες και προτάσεις από κάθε πολίτη.
  • : Κτήριο ΚΕΠΑΒΙ
  • : Μπορεί να ξεκινήσει με κάποιες μικρές παρεμβάσεις που δεν ξεπερνούν τις 20-25.000 ευρώ και να φτάσει μέχρι και το διπλάσιο εφόσον γίνουν όλα τα παραπάνω.

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 16, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!