/Δάσος – πάρκο φρόντζου


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Δάσος, σπασμένα κλαδιά, ελλειπής φωτισμός και σήμαση, λίγα όργαν γυμναστικής, χωματόδρομος, μηδενική ασφάλεια, ελεύθερη είσοδο - έξοδο, αδέσποτα ζώα κ.α.
  • : Μιλάμε για ένα δάσος στολίδι σε έναν από τους ομορφότερους λόφους της πόλης μας. Ένα δάσος απροστάτευτο και επικύνδυνο, ανεκμετάλλευτο! Σε όποιον και να το πεις θα σε μουντζώσει! Είμαστε τυχεροί και δεν το έχουμε καταλάβει. Το δάσος πρέπει να προστατευτεί, να περιφραχθεί και να έχει ελεγχόμενη είσοδο - έξοδο. Δωρεάν φυσικά αλλά εέγχόμενα. Μόνο 2-3 σημεία εισόδου εξόδου που όμως θα παρακολουούνται από κλειστό κύκλωμα καμερών. Πυρασφάλεια σε πολλά σημεία, σταθμοί πρώτων αναγκών αλλά και σταθμοί ποδηλάτων. Καθαρισμός, σήμανση, σηματοδότηση των μονοπατιών αλλά και των ποδηλατοδρόμων εντός του πάρκου. Κατασκευή στεγάστρων σε 2-3 σημεία για προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Πόσιμο νερό σε αρκετά σημεία του πάρκου, φωτισμός και βοηθητικά κιγκλιδώματα όπου χρειάζεται. Καθαρισμός και διάνυξη των δρόμων στον οποίο θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο οχημάτων έκτακτης ανάγκης και ασφάλειας. Χωροθέτηση και κατασκευή  μίνι υπαίθριου χώρου για μικρές εκδηλώσεις, ανοιχτά μαθήματα, παραστάσεις, χώρο για πικ νικ κ.α. Κατασκευή χώρων W.C. σε 2-3 σημεία του πάρκου. Ημερίδες πρώθησης σεβασμού προς το δάσος και ανάδειξης του πάρκου. Η αξιοποίησή του μπορεί να προσφέρει άπειρες δυνατότητες αφού όμως πρώτα προσφέρει ασφάλεια για το ίδιο το δάσος και τους επισκέπτες του.
  • : Η ανάδειξη, η σωστή δαχείρηση και εκμετάλευση του πάρκου, η ασφάλεια του δάσους ώστε να γίνει πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη σε μόλις 5-10 λεπτά.
  • : Όλος ο λόφος του Φρόντζου που περιλαμβάνει δένρα.
  • : a
  • : Αν θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει και το κόστος της πυρασφάλειας και της πυρόσβεσης τότε σίγουρα ο προϋπολογισμός θα ανέβει πολύ ψηλά. Αν όμως αυτά είναι δουλειά της πολιτείας μέσω της πυροσβεστικής για τα υπόλοιπα το κόστος θεωρώ πως δεν θα ξεπεράσει τις 30-35.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 17, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!