/Δεύτερη ευκαρία στα αδέσποτα ζώα


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Μια επίσκεψη στο κυνοκομείο είναι αρκετή να δώσει το στίγμα της κατάστασης.
  • : Να γίνει ένα επιδοτούμενο από τον δήμο πρόγραμμα όπου θα γίνει υποχρεωτική καταγραφή όλων των ζώων που υπάρχουν στο δήμο. Να γίνει υποχρεωτική η τοποθέτηση του τσιπ από τους ιδιωκτήτες των ζώων αυτών και να υπάρχει υποχρεωτικός έλεγχος των ζώων τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο από αρμόδιους κτηνοτρόφους που θα ενημερώνουν με την σειρά τους το πρόγραμμα για την κατάσταση του ζώου. Να γίνει μια καμπάνια που θα διαφημίζει όλο αυτό το πρόγραμμα, την λειτουργία του αλλά και να ενταχθεί σε μορφή σεμιναρίων σε σχολεία. Αφού γίνει η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κυνοκομείου αλλά και η επέκταση αυτού, θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και το κόστος συντήρησης αυτών,  τα έξοδα των κτηνιάτρων καθώς και τον φαρμάκων που απαιτούνται. Το πρόγραμμα πρέπει να έχει έναν στόχο βάσει των ζώων που υπάρχουν σήμερα προσπαθώντας χρόνο με τον χρόνο αυτά να μειώνονται, να υπάρχει έλεγχος αλλά και άμεση βοήθεια σε όσα ζώα έχουν ανάγκη. Αν περιμένουμε από την πολιτεία να σκεφτεί για τα ζώα την στιγμή που δεν σκέφτονται για τους ανθρώπους, τότε το πρόβλημα θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.
  • : Να μειωθούν στο ελάχιστο τα αδέσποτα ζώα που υπάρζουν στο Δήμο μας. Να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για τα όλα τα παρατημένα ζωάκια της πειοχής.
  • : Σε όλο τον Δήμο.
  • : Για να υπολογιστεί σωστά το κόστος πρέπει πρώτα να γίνει η καταγραφή των ζώων. Πιστεύω πως με ένα πρόγραμμα αξίας 50.000 ευρώ μπορούν να λυθο΄τν πάρα πολλά προβλήματα.

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 17, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!