/Εκσυχρονισμός Θεάτρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: ΓΚΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 • : Η κατάσταση στο θέατρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δεν μπορεί να περιγραφεί ως ικανοποιητική καθώς: η σκηνή είναι σε λάθος θέση, οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, ο εξοπλισμός είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας, η θέρμανση του χώρου είναι προβληματική όπως επίσης ο φωτισμός ο εξαερισμός και η ηχητική κάλυψη, δεν υπάρχει φουαγιέ, η είσοδος είναι σε άσχημη κατάσταση και επιπλέον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής  έκδοσης εισιτηρίου ή κράτησης μέσω διαδικτύου. Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που έχει ο χώρος και τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλκυση κοινού και κατ΄επέκταση δημιουργίας εσόδων για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
 • : Η ύπαρξη ενός θεάτρου, με σύγχρονες υποδομές και παροχή ποιοτικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών αποτελεί μια ακόμα παράμετρο για την πολύπλευρη επίτευξη του στόχου της πολιτιστικής ανάπτυξης Προς την κατεύθυνση αυτή προτείνεται ο εκσυγχρονισμός των υφισταμένων εγκαταστάσεων και των παρεχομένων υπηρεσιών του θεάτρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πιο αναλυτικά απαιτείται:
  • Μελέτη για χωροθέτηση της σκηνής.
  • Μελέτη για ηχητική κάλυψη και φωτισμό.
  • Εκσυγχρονισμός «πλατείας», καμαρινιών εισόδου και φουαγιέ και προμήθεια εξοπλισμού θέρμανσης/εξαερισμού και φωτισμού.
  • Προβολή στα social media και δημιουργία νέας ιστοσελίδας με ψηφιακές υπηρεσίες.
  Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω προτείνεται και η εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας καλλιτεχνών, ομάδων μουσικής-θεάτρου – χορού, ώστε μεσομακροπρόθεσμα να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ένα ζωντανό πόλο έλξης νέων ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο όροφο του θεάτρου, που σήμερα  παραμένει ανεκμετάλλευτος προτείνεται να δημιουργηθεί ένας «Μικρός Καλλιτεχνικός Ξενώνας» στον οποίο να μπορούν να φιλοξενηθούν 12 άτομα (μικρές δηλαδή ομάδες θεάτρου, χορού κ.λ.π ή και μεμονωμένοι καλλιτέχνες). Κατά τη  διάρκεια της φιλοξενίας τους θα πραγματοποιούν δράσεις όπως: «Ανοιχτές ημέρες πρόβας» και «Ημέρες γνωριμίας των μαθητών με τις τέχνες» όπου θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν με το κοινό της πόλης αλλά και με άλλες ομάδες θεάτρου, χορού μουσικής κ.λ.π
 • : Η δημιουργία ενός θεάτρου, με σύγχρονες υποδομές και απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας.
 • : ΟΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 • : Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός διαμορφώνεται σε 50.000 ευρώ, με κάποιες από τις προτεινόμενες ενέργειες (μελέτες) να προτείνεται να υλοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες του  Δήμου ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Συγκεκριμένα:
  • Μελέτη για χωροθέτηση σκηνής: Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου.
  • Μελέτη για ηχητική κάλυψη και φωτισμό: Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου.
  • Εκσυγχρονισμός «πλατείας», καμαρινιών, εισόδου και φουαγιέ και προμήθεια εξοπλισμού θέρμανσης/εξαερισμού και φωτισμού:48.000 ευρώ
  • Προβολή στα social media και δημιουργία νέας ιστοσελίδας:2.000 ευρώ.
  Ο προϋπολογισμός προφανώς και δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες δημιουργίας ενός σύγχρονου θεάτρου αλλά υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης εκτός από τον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα αλλά και χορηγίες που μπορούν να συνεισφέρουν στην χρηματοδότηση της πρότασης.

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Οκτώβριος 9, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!