/Δημιουργία δρόμων χαμηλής κυκλοφορίας με παραδοσιακά στοιχεία. Ένωση της κεντρικής πλατείας με το κτήριο της περιφέρειας.


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Ένα από τα χειρότερα κέντρα πόλεων της Ελλάδας!!
  • : Για να είναι απόλυτα σωστή η πρόταση σίγουρα χρειάζεται μια μελέτη από ειδικούς σε θέματα κυκλοφοριακού και συγκοινωνιών. Όμως πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα  δακτύλιο για να αποφύγουμε την κίνηση στο κέντρο της πόλης. Έτσι δρόμοι όπως η Αβέρωφ, τμήμα της πλατείας Παπανδρέου, η Χαρ.Τρικούπη, η Ιεράρχου Γερβασίου, η Κουντουριώτη και η Γιοσέφ Ελιγιά θα μπορούσαν να έχουν την μορφή της ανεξαρτησίας αλλά με πολύ καλύτερη κατασκευή από αυτή της Ανεξαρτησίας. Σχεδόν όλες οι πόλεις στο εξωτερικό έχουν αντίστοιχους δρόμους, με πέτρα ή τούβλο για οδόστρωμα και παραδοσιακούς πυλώνες, παγκάκια, παρτέρια, σήμανση κλπ. Μάλιστα στους δρόμους αυτούς θα μπορούσε να θεσπιστεί το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 10. (έτσι και αλλιώς λόγω των παράνομων σταθμευμένων και της κίνησης που προκαλούν, σήμερα δεν είναι παραπάνω). Φυσικά σε αυτούς τους δρόμους θα πρέπει να απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων και να γίνουν μόνο κάποιοι σταθμοί ποδηλάτων. Ο λόγος που δεν αναφέρω τίποτα για την σύνδεση αυτών των οδών με το κάστρο και πέριξ είναι γιατί γνωρίζω πως εκεί, από το Πέραμα μέχρι και την Καστρίτσα υπάρχει άλλος σχεδιασμός. Στο δεύτερο σκέλος αυτής της πρότασης αν και γνωρίζοντας πως τρέχει ο διαγωνισμός για την σχεδίαση της κεντρικής πλατείας, πέρα από κάθε αποτέλεσμα μελέτης θα πρότεινα να διακοπεί τελείως η κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από την περιφέρεια Ηπείρου και εκεί να γίνει η ένωση της κεντρικής πλατείας με το κτήριο της περιφέρειας. Από εκεί και μετά μπορεί να ενσωματωθεί η μελέτη που θα επιλεχθεί. Η κίνηση των οχημάτων μπορεί να γίνει προς την Δωδώνης μέσω της Θεοδωρίδη και στρίβοντας δεξιά μπροστά από το υπόγειο πάρκινγκ και από την Δωδώνης στρίβοντας δεξιά μετά το Δικαστικό Μέγαρο και κατεβαίνοντας μπροστά από το υπόγειο πάρκινγκ.  Δεν θα υπάρχει μποτιλιάρισμα καθώς καταργούνται τα φανάρια μπροστά από το δικαστικό Μέγαρο και όλοι ακολουθούν την κυκλική πορεία στην πλατεία Ολυμπιάδος. Φυσικά και θα πρέπει να φύγει αυτή η αθλιότητα που υπάρχει στον δρόμο αυτό με τις υπαίθριες θέσεις στάθμευσης του πάρκινγκ δεξιά και αριστερά της οδού ώστε να διατηρηθούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (όχι ότι χρειάζονται).
  • : Η βελτίωση της αστικής εικόνας, της σύνδεσης του κέντρου με την 'παλιά' πόλη, την εύκολη αλλά και ασφαλή μετάβαση σε αυτή μέσω δρόμων που θα είναι κατασκευασμένοι με παραδοσιακά στοιχεία.
  • : Κεντρική πλατεία. Οδοι Αβέρωφ, Χαρ.Τρικούπη, τμήμα πλατείας Παπανδρέου, Γιοσέφ Ελιγιά, Κουντουριώτη, Ιεράρχου Γερβασίου κ.α.
  • : Μιλάμε για μια πρόταση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί τμηματικά ξεκινώντας πάντα από το κέντρο. Άρα μια καλή αρχή θα μπορούσε να γίνει με 50.000 ευρώ.
  • 22008014_10212795005222003_1656929675030086671_n

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 16, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!