/Δημιουργία της πρώτης ανοιχτής – ελεύθερης βιβλιοθήκης στα Γιάννινα μέσα σε ένα πάρκο, ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Χριστόφορος Πουλίζος

 • : Το πάρκο σήμερα δεν είναι λειτουργικό (δεν υπάρχουν ούτε παγκάκια!) και είναι παραμελημένο. Το πέτρινο περίπτερο είναι πλήρως αναξιοποίητο, εγκαταλειμμένο και βανδαλισμένο. Με τη δημιουργία της βιβλιοθήκης το συγκεκριμένο κτίριο θα αξιοποιηθεί και θα προστατευτεί ενώ το πάρκο, που βρίσκεται στο κέντρο του Σταυρακίου, θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή και χώρος πραγματοποίησης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.
 • : Η διασχολική εθελοντική ομάδα που προέκυψε από τη συνεργασία και τη σύμπραξη των τριών Σχολικών Μονάδων του Σταυρακίου (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου) και τη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών των τριών σχολείων, προτείνει:
  1. Τη δημιουργία της πρώτης ελεύθερης, ανοιχτής βιβλιοθήκης στην Ήπειρο, σε εγκαταλειμμένο, πέτρινο περίπτερο που βρίσκεται σε κεντρικό πάρκο του Σταυρακίου
  2. Την οργανική και λειτουργική ένταξη της ανοιχτής βιβλιοθήκης σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου ο οποίος θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και σημείο υλοποίησης εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων ποικίλου περιεχομένου
  3. Την αξιοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης (έπειτα από αξιολόγηση της πορείας λειτουργίας και επιτυχίας του όλου εγχειρήματος) και τη μετατροπή της σε καινοτόμο πρότυπο σχεδιασμού και υλοποίησης ανάλογων χώρων παιδείας, πολιτισμού και σύγχρονης κουλτούρας τόσο στα τοπικά διαμερίσματα του δήμου όσο και στις γειτονιές της πόλης
    Σύνθημά μας είναι: «Θέλουμε και Διεκδικούμε,  ένα πάρκο για να ΖΟΥΜΕ»  
 • : Η δημιουργία μιας ανοιχτής δημόσιας βιβλιοθήκης με στόχο να αποτελέσει χώρο συνάντησης, πρόσβασης στη γνώση, ανταλλαγής ιδεών, ένα βασικό πλαίσιο αυτομόρφωσης και δια βίου μάθησης και κέντρο προώθησης της δημιουργικής έκφρασης και της καινοτομίας  στη Δημοτική Κοινότητα Σταυρακίου καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα του Δήμου Ιωαννιτών, που θα είναι οργανικά και λειτουργικά ενταγμένη στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου που βρίσκεται στο κέντρο του Σταυρακίου, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο, και θα καταστεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.
 • : Το πάρκο που βρίσκεται στο κέντρο του Σταυρακίου, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο. (25ης Μαρτίου & Αγίου Κωνσταντίνου - Σταυράκι)
 • : Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της συγκεκριμένης πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 37.500€ και περιλαμβάνεται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο.
 • free_library_BIBLIOTHIKI

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 16, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

1 Σχόλια στο Δημιουργία της πρώτης ανοιχτής – ελεύθερης βιβλιοθήκης στα Γιάννινα μέσα σε ένα πάρκο, ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.

 • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
 • Βαθμολογία ενότητας
  (0)
Χρήστης: CPoulizos -εγγεγραμμένος σαν: ΜΕΛΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Nov 16, 2017 at 1:57 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
1 0 0 0 0 0

 Η πρόταση σε αρχείο pdf

Click to listen highlighted text!

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.
Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!