/Διαβάσεις πεζών


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Πάρα πολλές διαβάσεις βρίσκονται σε λάθος σημεία. Δεν διαθέτουν σήμανση και φωτισμό. Έχουν πάντα παράνομα σταθμευμένα οχήματα δίπλα και ελάχιστες είναι διακριτές στο οδόστρωμα.
  • : Θα πρέπει να γίνει μια καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των διαβάσεων γιατί πολλές από αυτές βρίσκονται σε λάθος σημεία με μεγάλη επικινδυνότητα. Αφού χαραχθεί ένας νέος χάρτης διαβάσεων θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη σήμανση αλλά και φωτισμός. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο που σας έχω επισυνάψει. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως τα 5 μέτρα πριν από κάθε διάβαση που απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων θα μπορούσαν να γίνουν είτε πολύ όμορφα παρτέρια με λουλούδια και πράσινο είτε χώροι στάθμευσης ποδηλάτων.
  • : Η άμεση σχέση του πεζού με το αυτοκίνητο είναι στις διαβάσεις. Για να υπάρξει ευαισθητοποίηση, παραδειγματισμός αλλά και εφαρμογή του ΚΟΚ θα πρέπει πρώτα να υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να διασχίσει κάποιος την διάβαση με ασφάλεια.
  • : Σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου της πόλης.
  • : Αν υπολογίσουμε πως οι διαβάσεις που θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα παραπάνω στοιχεία (φωτισμό-σήμανση-διαγράμμιση-ηχητική ειδοποίηση κλπ) είναι περίπου σε 100 σημεία μέσα στην πόλη, με το κόστος για την κάθε μία στα 500 ευρώ τότε ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.
  • πεζών

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 7, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!