/Διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου – Χώρος Αναψυχής – Μέλανδρα


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Άγγελος Τσιάνος

 • :

  Την παρούσα στιγμή (Εικόνες 1-3, Παράρτημα Α) δεν υφίσταται χώρος o οποίος να εξυπηρετεί τόσο τις δραστηριότητες των συνεχώς αυξανόμενων παιδιών (παιχνίδι, περίπατος, συγκέντρωση), όσο και τις μητέρες για τον καθημερινό τους περίπατο με ή χωρίς παιδικά καρότσια.

  Οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται και χρησιμοποιούν δικές τους πρόχειρες "κατασκευές" (καθίσματα) για την καθημερινή τους επικοινωνία και ψυχαγωγία, που και επικίνδυνες για τους ίδιους είναι, αλλά και προσβάλλουν την γενικότερη αισθητική της περιοχής. Ένα παγκάκι το 2017, έστω και εντός κρίσης, μπορεί να βρεθεί!

 • :

  Πιο συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθεί το από αρχαίων χρόνων σχήμα ημικυκλίου με διαφορά στάθμεων ώστε και να εξυπηρετεί ως χώρος ανάπαυσης και καθισμάτων αλλά και ως χώρος παιχνιδιού και ποδηλάτου (Συνημμένο Σχέδιο Α-2, C2-171018-A1-PODILATO.pdf) Θα εγκατασταθεί στεγασμένος χώρος, κιόσκι (Εικόνα 4, Παράρτημα Α), για ανάπαυση καθώς και παγκάκια από τα οποία οι συνοδοί θα έχουν εποπτεία των παιδιών τους.

  Θα υπάρχουν χώροι με άμμο, για μικρότερες ηλικίες παιδιών, 2 παιχνίδια για ηλικίες 6-12 ετών, καθώς και ένας αμφιθεατρικός χώρος, κατάλληλος (λόγω σχήματος) για οιασδήποτε μορφής μελλοντικής παιδικής θεατρικής παράστασης, ή μουσικής εκδήλωσης.

  Ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ηλιακά φώτα, φώτα που ως πηγή ενέργειας έχουν τον ήλιο (Εικόνα 5, Παράρτημα Α), έτσι ώστε το ενεργειακό αποτύπωμα χρήσης να είναι μηδαμινό, ενώ το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό.

  Τέλος ο χώρος θα φέρει ξύλινη περίφραξη ύψους 1m, πόσιμο νερό και κάδους, ενώ θα τοποθετηθούν δέντρα περιμετρικά -σε συγκεκριμένα σημεία- για την βελτίωση του μικροκλίματος του χώρου, αξιοποιώντας τις σκιάσεις ανάλογα τις ώρες και εποχές.

 • :

  Η πρόταση του συλλόγου (Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Μέλανδρα”) αφορά, πέρα από τον καλλωπισμό και την αξιοποίηση του χώρου (γηπέδου ~750τ.μ.), την ανάπτυξη της συνεκτικότητας των κατοίκων της γειτονιάς με βάση την οικογένεια. Συγκεκριμένα, έχοντας δυνατότητα δραστηριότητας χωρίς επικινδυνότητα για παιδιά από 5 – 12 ετών και για παιδιά από 12 – εφηβεία, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τους συνοδούς τους, που πέρα από το να τα παρακολουθούν να επικοινωνούν και μεταξύ τους, βοηθά την μελλοντική μας κοινότητα.

 • : Μέλανδρα Ιωαννίνων
 • : 50.000 ευρώ
 • TAMELANDRA

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 15, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!