/Ηλεκτρονική Εφαρμογή «Ιωάννινα Έξυπνη Πόλη» – Ioannina Smart City


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Ν. Βούστρος

 • : Δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα σήμερα σε χρήση.
 • : Πρόκειται για ηλεκτρονική εφαρμογή διαδικτύου, η οποία επιτρέπει στους δημότες να καταγράφουν και να αποστέλλουν σε κεντρική, δημόσια, ανοιχτή βάση δεδομένων, με ακριβή γεωγραφική σήμανση πληροφορίες (φωτογραφίες και κείμενα) οι οποίες αφορούν αιτήματα, ζητήματα καθημερινότητας, ρυθμιστικές προτάσεις, προβλήματα, κλπ. - Από το κινητό τους τηλέφωνο smartphone, tablet ή προσωπικό υπολογιστή. Έχει ληφθεί ειδική σχεδιαστική μέριμνα απλοποίησης, ώστε να μην αποθαρρύνονται οι μη έμπειροι χρήστες. Το σύστημα θα επιτρέψει καλύτερο συντονισμό, προγραμματισμό, και ως εκ τούτου κατακόρυφη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καταργώντας και διορθώνοντας καθυστερήσεις και προβλήματα. Από την πλευρά των δημοτών, τους καθιστά κοινωνούς και αρωγούς στη βελτίωση των ζητημάτων του δήμου, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο. Επιτρέπει δημόσια και ανοιχτή παρακολούθηση των ζητημάτων της πόλης στον καθένα και προσφέρει ένα χώρο διαλόγου μεταξύ πολιτών και υπευθύνων. Από την πλευρά των δημοτικών υπηρεσιών, τους επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό και ιεράρχηση των αναγκών στην πόλη, εξοικονόμηση κόστους και απαλλαγή από οχλήσεις δημοτών. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, προσφέρει την καλύτερη οργάνωση των θεμάτων της πόλης, την καλύτερη επικοινωνία με τους Δημότες, αλλά και τον έλεγχο της λειτουργίας των υπηρεσιών. Εμπεδώνει τη θεσμική λειτουργία της πόλης, μέσω της διαφάνειας και της δημόσιας μέσω διαδικτύου πρόσβασης όλων στις πληροφορίες.  
 • : Δημόσιο ανοικτό και προσβάσιμο μέσω διαδικτύου σύστημα με το οποίο οι δημότες καταγράφουν και αποστέλλουν προβλήματα, θέματα προς διευθέτηση, προτάσεις, κλπ
 • : Σε όλο το Δήμο, διαθέσιμο μέσω Διαδικτύου
 • : ΜΟΝΟΝ 900 Ευρώ / έτος για όλο το σύστημα, την κατασκευή του, τη λειτουργία του, την τεχνική του υποστήριξη και την προβολή του για να το χρησιμοποιούν οι δημότες.

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Οκτώβριος 14, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

1 Σχόλια στο Ηλεκτρονική Εφαρμογή «Ιωάννινα Έξυπνη Πόλη» – Ioannina Smart City

 • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
 • Βαθμολογία ενότητας
  (5)
Χρήστης: Ιάσων Πανταζής -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Nov 02, 2017 at 4:50 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 1 0 0 0 0

Συγχαρητήρια για την πρόταση, κι εγω προσωπικά πιστεύω ότι ένα τέτοιο app είναι απαραίτητο για την εύρυθμη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δημοτών και ήθελα να προτείνω κάτι ανάλογο και κυρίως την πλαισίωση της εν λόγω εφαρμογής με δύο ακόμα κατηγορίες:

 1. Έναν "οδηγό πόλης" με πληροφορίες για τα αξιοθέατα της πόλης,την ιστορία,τα μουσεία και τις δημοτικές εκδηλώσεις. Παράλληλα μια πλατφόρμα επικοινωνίας για οδηγίες έκτακτης ανάγκης.
 2. Τη δυνατότητα "υιοθεσίας" δημόσιου χώρου από τους πολίτες με την απευθείας συντήρηση του από αυτούς, επί παραδείγματι παρτέρια και φυτεύσεις, στοιχεία αστικού εξοπλισμού, πεζοδρόμια κλπ.

Και πάλι συγχαρητήρια για την πρόταση, ελπίζω να γίνει πράγματικότητα!

Click to listen highlighted text!

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.
Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!