/Κατασκευή σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου.


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : ...ένα ανεκμετάλλευτο χωράφι!
  • : Για να λέμε την αλήθεια η χώρα μας δεν φημίζεται ούτε για την βαριά βιομηχανία, ούτε για τις κατασκευές αλλά ούτε και για την ανάδειξη και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Υπάρχουν όπως δύο πολλοί βασικοί τομείς που η χώρα μας θα μπορούσε να είναι πρώτη με διαφορά από τον ανταγωνισμό. Αναφέρομαι φυσικά στην γεωργία και στον τουρισμό. Δύο κλάδοι οι οποίοι είναι άμεσα συνδεόμενοι και με την περιοχή μας. Η πρόταση μου λοιπόν είναι να γίνουν τα Γιάννενα κέντρο ανάδειξης και προώθησης αυτών των πόρων μέσα από την δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου που θα φιλοξενεί κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο μεγάλες, διεθνής φυσικά εκθέσεις που θα σχετίζονται η μία με τον τουρισμό και η άλλη με την γεωργία και τον πρωτογενή τομέα. Πιστεύω πως ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου στην περιοχή του Κατσικά είναι το καλύτερο σημείο για να γίνει κάτι τέτοιο. Διαθέτει έξοδο από την Εγνατία οδό μόλις δίπλα, 10-15 λεπτά από το κέντρο, λιγότερο από 30 λεπτά με την περιφερειακή από το αεροδρόμιο και αρκετό χώρο για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κτήριο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες ενός τέτοιου κέντρου. Πάρκινγκ, κτηριακές εγκαταστάσεις , καταστήματα εστίασης κ.α. Ο δήμος θα μπορούσε να κάνει την αρχή με την κατασκευή των εγκαταστάσεων αλλά και την σε βάθος χρόνου (5ετίας ίσως) μελέτη για την εύρεση εκθετών, προώθησης των εκθέσεων και γενικά όλου του ''στησίματος'' αυτού του εγχειρήματος. Τα έσοδα από τις δύο αυτές μεγάλες εκθέσεις θα είναι τόσα πολλά που πέρα από τους στόχους που έχω προαναφέρει,  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθεί το κόστος της επένδυσης και θα αρχίσει η δήμος να έχει επιπλέον έσοδα. Έσοδα τα οποία θα αυξηθούν εάν καταφέρει να εκμεταλλεύεται τον χώρο αυτό ενοικιάζοντας τον τμηματικά ή ολόκληρο σε 'πελάτες' που θα θέλουν να διοργανώσουν και άλλες εκθέσεις ή συνέδρια κ.α.
  • : Η προσέλκυση περισσοτέρων αλλά και πιο 'ποιοτικών' επισκεπτών από όλο τον κόσμο στην περιοχή μας. Η ανάδειξη του τόπου και της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Με το έργο αυτό θα μπορέσουμε να δείξουμε πως ο δήμος μας και γενικά η περιοχή μας έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που νομίζουμε.
  • : Περιοχή παλαιού αεροδρομίου στον Κατσικά.
  • : Θα ήταν δύσκολο να προσδιορίσω το κόστος μιας τόσο μεγάλης επένδυσης. Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη από ειδικούς στο χώρο.
  • αεροδρόμιο - Κατσικάς

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 17, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!