/Κατασκευή σύγχρονου πάρκου ΑΜΕΑ & περιφερειακού χώρου στάθμευσης.


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παναγιώτης Τσόλης

  • : Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω την παρούσα κατάσταση μόνο και μόνο για να μην παρεξηγηθώ από συμπολίτες στρατιωτικούς που εργάζονται εκεί. Τέλος να επισημάνω πως η άποψή μου είναι πως το πάρκο αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα στο μέλλον να 'συνδεθεί' με το πάρκο Πυρσινέλλα όταν αυτό καταφέρει να εκμεταλλευτεί.
  • : Ας το πάρουμε ανάποδα μιας και το δεύτερο σκέλος είναι πολύ εύκολο να το περιγράψω. Ο ''άχρηστος'' χώρος του στρατοπέδου στην περιοχή του Βελισσαρίου, (τμήμα του στρατοπέδου)  θα μπορούσε να μετατραπεί πολύ εύκολα σε ένα περιφερειακό πάρκινγκ όπου σε συνδυασμό με κάποιες κυκλοφοριακές αλλαγές θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Φυσικά στον χώρο αυτό θα πρέπει να γίνει και μελέτη στέγασης με σταθμούς βοήθειας για τους ποδηλάτες αλλά και για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Στο πρώτο και πιο σημαντικό σκέλος της πρότασης στον χώρο  του στρατοπέδου που σας υποδεικνύω θα μπορούσε να γίνει ένα σύγχρονο πάρκο για ΑΜΕΑ. Ειδικούς χώρους στάθμευσης, κτηριακές εγκαταστάσεις με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις χρήσης από ΑΜΕΑ και φυσικά ένα πάρκο 'μόνο' για τα άτομα αυτά. Παιδικές χαρές, χώροι άθλησης αλλά και αίθουσες για χρήση από τα άτομα αυτά. Για τους επιθυμητούς χώρους για το πάρκο αυτό θα μπορούσε να γίνει μια έρευνα και τα ενδιαφερόμενα άτομα να προτείνουν τους χώρους που επιθυμούν.  Μάλιστα εφόσον υπάρξει τρόπος επιχορήγησης του πάρκου θα μπορούσε να γίνει κλειστό (περιμετρικά) με ελεγχόμενη είσοδο-έξοδο και 'μπίπερ' έκτακτης ανάγκης από κάθε επισκέπτη. Θεωρώ πως ο χώρος είναι ιδανικός, στα όρια της πόλης και όχι κάποθ στο κέντρο αλλά όχι και πολύ μακριά. Με αρκετό χώρο για στάθμευση και εύκολη πρόσβαση από κάθε πλευρά του δήμου.
  • : Ως δήμος δεν φημιζόμαστε για τις παροχές και τις εγκαταστάσεις για τα ΑΜΕΑ. Ευκαιρία να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Στο δεύτερο σκέλος ο στόχος ενός περιφερειακού χώρου πάρκινγκ νομίζω πως είναι απόλυτα κατανοητός!
  • : Δείτε τον χάρτη και την φωτογραφία που σας έχω επισυνάψει.
  • : Επειδή μιλάμε για δύο σκέλη προτάσεων σε έναν χώρο θα ήθελα να μοιράσω και τον προϋπολογισμό. Το πάρκινγκ θα μπορούσε να γίνει με περίπου 30.000 ευρώ ενώ η αρχή για το πάρκο ΑΜΕΑ πιστεύω πως με 50.000 ευρώ θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα. Εξαρτάται φυσικά και από τις προτεινόμενες κατασκευές.
  • στρατοπέδου Βελισσαρίου

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 17, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!