/Μικρής έκτασης ανάπλαση της κεντρικής εισόδου του Σταυρακίου


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Χριστόφορος Πουλίζος

  • : Στην είσοδο του Σταυρακίου υπάρχει ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου (περίπου 120 τ.μ.) που είναι αδιαμόρφωτος και απεριποίητος, ενώ είναι γεμάτος με κάθε λογής, μορφής και διαστάσεων διάσπαρτες, ενημερωτικές πινακίδες που προσβάλλουν αισθητικά τον χώρο και αποτελούν αυξημένο κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς.
  • : Είμαστε «οι μικροί εΘΕΛΩντές» του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου και ως σημερινοί ενεργοί μαθητές αλλά και αυριανοί ενεργοί πολίτες, που Νοιάζονται και Δρουν για τον τόπο τους, αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της περιοχής (ξεκινώντας από τους γονείς και τους συγγενείς μας) για να σας έχουμε όλους συμμάχους στην προσπάθειά μας να καλλωπιστεί και να εξωραϊστεί η είσοδος του Σταυρακίου, το γνωστό μας «τρίγωνο»! Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένας όμορφος βραχόκηπος, με χαμηλή βλάστηση και αυτόματο σύστημα ποτίσματος, στην είσοδο του δημοτικού μας διαμερίσματος, με επαρκή φωτισμό LED και πινακίδες σήμανσης -πληροφόρησης για πεζούς και οδηγούς, αφού πρώτα αντικατασταθεί με χτιστή πέτρα ο τοίχος από τσιμεντόλιθους που περιβάλλει σήμερα το τρίγωνο, ώστε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα -αισθητικά και λειτουργικά- με το πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, μόλις διαμορφωθεί κατάλληλα το συγκεκριμένο σημείο, να συμβάλλουμε στη φύτευση των φυτών, λουλουδιών και βοτάνων, και να υιοθετήσουμε τον χώρο προστατεύοντάς τον και φροντίζοντάς τον όσο καλύτερα μπορούμε.  
  • : Το συγκεκριμένο σημείο έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο γιατί είναι ένα κομβικό σημείο στην είσοδο του Σταυρακίου και θα χαρακτηρίζει -μόλις διαμορφωθεί- το δημοτικό μας διαμέρισμα, αλλά αποτελεί και ένα εμβληματικό σημείο επειδή συμβολίζει την αγαστή συνεργασία μεταξύ των τριών σχολείων της περιοχής, του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου Σταυρακίου. Στόχος είναι να αναπλαστεί τονίζοντας αισθητικά το χώρο αλλά και να πάψει να αποτελεί κίνδυνο ατυχήματος για πεζούς και οχήματα.
  • : Κεντρική είσοδος Σταυρακίου, σημείο γνωστό ως «τρίγωνο».
  • : Με τη διαμόρφωση και την ανάπλαση του συγκεκριμένου σημείου επιτυγχάνεται πέρα από την αισθητική αναβάθμιση και την ενοποίησή του με τα παρακείμενο άλσος και η σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση οδηγών και περαστικών-επισκεπτών της περιοχής- καθώς και η οδική ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών.
  • : Χωματουργικές εργασίες- Διαμόρφωση: 1.000€ Πετρόχτιστο τοιχείο: 3.500€ Πεζοδρόμιο: 1.000€ Βραχόκηπος (υλικά, αρωματικά φυτά και λουλούδια, αυτόματο σύστημα ποτίσματος): 1.500€ Φωτισμός LED: 1.000€ Πινακίδες (σήμανσης και ενημερωτικές): 1.500€ ------------------------------------------------------------- Συνολικός προβλεπόμενος προϋπολογισμός: 9.500€
  • Screenshot_2

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Ιούνιος 14, 2019 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!