/Πιλοτική υλοποίηση μόνιμων διαβάσεων πεζών- ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παπαχρηστος Βλασιος

 • :

  Η κατάσταση των διαβάσεων συνολικά στη πόλη χαρακτηρίζεται ως τραγική και δεν προσιδιάζει σε μια σύγχρονη και μητροπολιτική πόλη.

  Οι διαβάσεις είναι απλώς βαμμένες. Πολλές φορές και συνεχόμενα με εναλλαγή κίτρινου και λευκού χρώματος που δημιουργεί επικίνδυνη ζώνη για το πεζό μιας και όλη η διάβαση γλιστράει όταν είναι νωπή ή βρεγμένη. Όλες οι διαβάσεις είναι ιδιαίτερα βραχύβιες μιας και σε λίγες μέρες από όταν βάφονται καθίστανται και πάλι μη λειτουργικές και, το βασικότερο, επικίνδυνες

 • :
  Η παρέμβαση αφορά την πιλοτική εφαρμογή της επίστρωσης μόνιμων λωρίδων διάβασης σε όλες τις διαβάσεις του κέντρου από το Δημαρχείο ως και την Περιφέρεια Ηπείρου.
  ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ   
  Είναι έτοιμες ταινίες διαγράμμισης κατάλληλες για μόνιμη σήμανση επί του οδοστρώματος .
  Τοποθετούνται εύκολα με την χρησιμοποίηση φλόγιστρου και αφαιρούνται επίσης με την  χρησιμοποίηση θερμότητας, χωρίς να αφήνουν ίχνη στο οδόστρωμα μετά την απομάκρυνσή τους .
  Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις και τύπους .
  Έχουν  μεγάλη διάρκεια ζωής , αντοχή στην φθορά , σε χημικές ουσίες, την ατμοσφαιρική ρύπανση και ειδική επικάλυψη για προστασία από την υγρασία .
  Είναι αντανακλαστικές και αντιολισθητικές με ενσωματωμένα στην επιφάνειά τους υάλινα αντανακλαστικά σφαιρίδια και αντιολισθητικούς κόκκους αδρανών υλικών .
  Τοποθετούνται σε στεγνό και καθαρό οδόστρωμα
  Οι συγκεκριμένες ταινίες θα τοποθετηθούν στις διαβάζεις όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

  Υπερυψωμενη σαμαροδιαβαση πεζων απο καουτσουκ

  Οι υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών της 3Μ είναι κατασκευασμένες από μαύρο, αντιολισθηρό, φυσικό καουτσούκ και φέρει διαμήκεις λευκές ταινίες υψηλής αντανακλαστικότητας
  Τοποθετούνται στο οδόστρωμα στην θέση των διαβάσεων και με το ύψος των 7cm αποσκοπεί στη μείωση της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων στα 30 km.
  Μοντάρονται στο επιθυμητό μήκος και πλάτος με το βίδωμα στο οδόστρωμα τεμαχίων (εναλλάξ λευκών και μαύρων), με ανάλογες καμπυλωτές απολήξεις στα άκρα.
  [διάσταση τεμαχίου 50x50cm, διάσταση απόληξης 60×50cm].
  Τρόπος επίδρασης στα διερχόμενα οχήματα: όταν οι τροχοί του προσεγγίζοντος οχήματος, έλθουν σε επαφή με την τραπεζοειδούς διατομής διάβαση, δέχονται κάθετη προς τα πάνω επιτάχυνση ανάλογη με την ταχύτητα προσέγγισης. η ταχύτητα μειώνεται δραστικά, λόγω της εξαιρετικής πρόσφυσης των τροχών στην επιφάνεια της διάβασης. δεν προκαλούνται επιπτώσεις στα δίτροχα και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. για τους κινουμένους με ταχύτητες εντός ορίων οι επιπτώσεις είναι ούτως, η άλλως μηδενικές.
  Η ανάγλυφη επιφάνεια ασκεί βέλτιστη τριβή στους τροχούς των οχημάτων εξασφαλίζοντας ελεγχόμενη εξέλιξη της επιβράδυνσης. οι ένθετες λευκές ανακλαστικές λωρίδες αυξάνουν την ανακλαστικότητα. τα δομικά στοιχεία έχουν κατάλληλα διαμορφωμένες βάσεις που διευκολύνουν την απορροή των νερών.
 • :

  Η διαδικασία του συμμετοχικού προϋπολογισμού αποτελεί κομβική πολιτική διαδικασία για τη τοπική αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα.

  Ένα βήμα πίσω οι αιρετοί ένα βήμα μπροστά οι υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες του Δήμου να πάρουν πάνω τους την διαδικασία ώστε τα επόμενα χρόνια ο θεσμός να επεκταθεί ουσιαστικά τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και σε αποτελεσματικότητα.

  Μιας και ουσιαστικά και πολύμορφα ζητήματα της πόλης είναι δύσκολο να απαντηθούν με μικρό ύψος προϋπολογισμού η παράταξή μας προσέρχεται στη διαδικασία με μια πρόταση μικρής κλίμακας που απαντάει στην καθημερινότητα όλων των δημοτών και όλων των ηλικιών. Η πρόταση αφορά την δημιουργία μόνιμων διαβάσεων πεζών με πιλοτική εφαρμογή από το κέντρο της πόλης.

   

  Ο στόχος είναι η πρόταση να αποτελέσει το έναυσμα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην βιώσιμη κινητικότητα των κατοίκων όλου του λεκανοπεδίου.

  Η σταδιακή ανάπτυξη κουλτούρας σεβασμού του πεζού.
  Η ουσιαστική βιωσιμότητα των μετακινήσεων μέσω της πριμοδότησης της κίνησης στη πόλη με τα πόδια.
  Η αναβάθμιση της ασφάλειας των διαβάσεων για ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, μαθητές, παιδιά, γονείς με καρότσια.
  Ο εκσυγχρονισμός των διαβάσεων πεζών σύμφωνα με ήδη εφαρμοζόμενες βέλτιστες πρακτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  Η υλοποίηση διαβάσεων πεζών με μακροχρόνια διάρκεια ζωής.
  Μείωση χιλιάδων εργατοωρών του αποδυναμωμένου εργοταξίου. Εξοικονόμηση πόρων και αποφυγή συνεχόμενων παρεμβάσεων που δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και προβλήματα ασφάλειας.
   
  Το κέντρο επιλέγεται για εφαρμογή της πρότασης ως το πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Το σημείο από το οποίο θα περάσουν όλοι οι Δημότες αλλά και οι επισκέπτες των Ιωαννίνων.
 • : Η προτεινόμενη παρέμβαση αφορά το νοητή έλλειψη που περιλαμβάνει όλες τις διαβάσεις του κέντρου από το Δημαρχείο έως την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο συνολικός αριθμός των διαβάσεων σε αυτό το τμήμα της πόλης ανέρχεται σε 21
 • : Ελάχιστο κόστος υλοποίησης €10.000-€20.000. Στο επισυναπτόμενο αρχείο αναπτύσσεται αναλυτικά κοστολόγιο και δυνατό εύρος που μπορεί να κυμανθεί η παρέμβαση.
 • υλοποίηση μόνιμων διαβάσεων πεζών ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 13, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!