/ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ- ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 • : Η περιοχή αναφοράς για την οποία γίνεται η πρόταση, είναι η Οδός Αφροδίτης (πρώην 1η πάροδος ΚΑ Φεβρουαρίου). Το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο ανήκει απαρτίζεται από τις οδούς ΚΑ Φεβρουαρίου (από την οποία έχει και είσοδο), τις οδούς Πατσιμάδη, Χρήστου Κατσάρη και Καστρίτσης. Οι προτάσεις γίνονται από τους αναφερόμενους στο τέλος κατοίκους, αφού προηγήθηκε συζήτηση και ομόφωνη απόφαση. Το σύνολο των υπογραφών των κατοίκων βρίσκεται ανά χείρας του πρώτου αναφερόμενου και είναι στη διάθεση του Δήμου Ιωαννιτών. Η οδός μας είναι σημαντική για όλους μας, μιας και αποτελεί την δική μας, την αγαπημένη μας, γειτονιά. Το γεγονός ότι είναι αδιέξοδος δρόμος (με μία στροφή που τη χωρίζει σε δύο τμήματα-το αρχικό 20 περίπου μέτρων και το επόμενο 50 περίπου μέτρων) την κάνει να είναι πολύ ήσυχη, μιας και δεν κυκλοφορούν καθόλου τροχοφόρα. Για τον παραπάνω λόγο, είναι μία οδός η οποία θυμίζει πολύ τα παλιά Γιάννενα. Όμως διατηρείται πάντα ανοιχτή και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων, για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης (είσοδος ασθενοφόρου, πυροσβεστικής), όπως και για την περίπτωση ανεφοδιασμού των κατοικιών σε πετρέλαιο, με μικρά βυτιοφόρα οχήματα. Οι οικογένειες που ζουν εδώ (από τη δεκαετία του 70), έχουν οι περισσότερες μικρά παιδιά, ηλικίας από 6-17 ετών. Συνολικά τα παιδιά είναι οκτώ (8) και αν προσθέσουμε εγγόνια, δισέγγονα και φίλους, γίνονται πολλά περισσότερα. Το καθημερινό παιχνίδι στο δρόμο, είναι κάτι που πάντα συμβαίνει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι παλιές φιλίες των ενήλικων γειτόνων κρατιούνται ζωντανές με καθημερινή κοινή συναναστροφή και παρέα, με καρέκλες έξω από τα σπίτια. Τα λουλούδια σε γλάστρες και ένας κήπος που θυμίζει χωριό, ομορφαίνουν το «στενό μας». Ίσως να είμαστε η μόνη γειτονιά της πόλης που διοργανώνουμε προβολές ταινιών (παιδικών και όχι μόνο) και αθλητικών γεγονότων, με προτζέκτορα και οθόνη προβολής. Ίσως ακόμη να είμαστε η μόνη γειτονιά που εδώ και τρία χρόνια, διοργανώνουμε «το πάρτι της γειτονιάς», όπου μαζευόμαστε όλοι οι κάτοικοι σε ένα τεράστιο τραπέζι και τρώμε, γλεντάμε και χορεύουμε, μία φορά το χρόνο.
  1. ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  Α. Ο υπόνομος που συγκεντρώνει όλα τα όμβρια ύδατα, βρίσκεται στη γωνία της οδού και είναι αναποτελεσματικός σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης. Παρατηρείται το φαινόμενο, το μεγάλο μήκος της οδού (περίπου 50 μέτρων να μετατρέπεται σε ποτάμι, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 10 εκατοστά). Β. Ο δρόμος τσιμεντοστρώθηκε εκ νέου πριν από μερικά χρόνια, όταν συνδέθηκε με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης και έπρεπε να σκαφτεί σε μεγάλο βάθος για να τοποθετηθούν με τις σωστές κλίσεις οι αγωγοί της αποχέτευσης. ‘Όμως το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό, μιας και οι κλίσεις του οδοστρώματος δεν είναι σε όλα τα σημεία σωστές, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν νερά, καθώς και η επιφανειακή υφή του τσιμέντου είναι ανομοιόμορφη. Επίσης το αποτέλεσμα δεν είναι τελείως επίπεδο και ομοιόμορφο με κίνδυνο να σκοντάψει κάποιος. Γ. Δεν υπάρχουν παγκάκια για να μπορεί να καθίσει κάποιος, και όλοι πρέπει να εξυπηρετούνται μα καρέκλες που πρέπει να βγάζουν από το σπίτι τους. Δ. Ο φωτισμός δεν είναι επαρκής και δημιουργεί σκοτεινά σημεία.
 • : Προτείνουμε να: Α. Να πλακοστρωθεί η οδός σε όλο το μήκος της, από την είσοδό της στην οδό ΚΑ Φεβρουαρίου, έως το τέρμα της. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή, ώστε το τελικό ύψος της οδού με τις πλάκες, να παραμείνει ως έχει. Β. Να τοποθετηθεί αποστραγγιστικό φρεάτιο (πλάτους περίπου 15 εκατοστών) και υπόγειος αγωγός όμβριων υδάτων στο μέσον της οδού και σε όλο το μήκος της. Γ. Να τοποθετηθούν μερικά πτυσσόμενα παγκάκια. Δ. Να γίνουν γκράφιτι σε μερικούς τοίχους, (από ομάδες σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Ε. Να τροποποιηθεί και να ενισχυθεί αν χρειάζεται ο φωτισμός της οδού. ΣΤ. Να τοποθετηθεί υπόγεια οπτική ίνα, για μελλοντική χρήση. Ζ. Να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένας κομποστοποιητής ή δύο μικρότεροι.
 • : Α. Να ομορφύνει αισθητικά όλη η οδός. Β. Να εξαλειφτεί το πρόβλημα των έντονων βροχοπτώσεων και των λιμναζόντων νερών, που περιγράφεται παραπάνω. Γ. Να βελτιωθεί ο υπάρχων φωτισμός. Δ. Να προκύψει η δυνατότητα ξεκούρασης και συνάντησης των γειτόνων, με την τοποθέτηση των πτυσσόμενων παγκακίων. Ε. Να υπάρξει μέριμνα για μελλοντική αναβάθμιση δικτύου οπτικών ινών (Fiber-To-Home) ΣΤ. Να προκύψει δυνατότητα κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών, για τις ανάγκες των κήπων των κατοίκων.
 • : ΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΗ GOOGLE ΔΕΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ.
 • : Α. Θα ομορφύνει αισθητικά όλη η οδός. Β. Θα εξαλειφτεί το πρόβλημα των έντονων βροχοπτώσεων και των λιμναζόντων νερών, που περιγράφεται παραπάνω. Γ. Θα βελτιωθεί ο υπάρχων φωτισμός. Δ. Θα προκύψει η δυνατότητα ξεκούρασης και συνάντησης των γειτόνων, με την τοποθέτηση των πτυσσόμενων παγκακίων. Ε. Θα υπάρξει μέριμνα για μελλοντική αναβάθμιση δικτύου οπτικών ινών (Fiber-To-Home) ΣΤ. Θα προκύψει δυνατότητα κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών, για τις ανάγκες των κήπων των κατοίκων.
 • : Α. ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ 7.000 € Β. ΣΚΑΨΙΜΟ- ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ – ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ- ΑΓΩΓΩΝ 10.000 € Γ. ΑΓΟΡΑ Ή ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΩΝ Ή ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΑΚΙΩΝ 4.000 € Δ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΛΕΤΗΣ 1.000 € Ε. ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ 300 € ΣΤ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΙΝΑΣ 5.000 € ΣΥΝΟΛΟ 27.300 €
 • ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Ιούνιος 17, 2019 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!