/Τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων.


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  • : Ελλιπής και κακός φωτισμός στις οδούς Ανεξαρτησίας,Κάνιγγος,Κουντουριώτου και σε παρόδους αυτών. Κατεστραμένο και σπασμένο οδόστρωμα καθώς και τμήματα πεζοδρομίων  στο χαρακτηρισμένο ιστορικό κέντρο με αποτέλεσμα συχνών ατυχημάτων. Ελάχιστοι κάδοι για μικρά απορρίμματα με αποτέλεσμα να αναγκάζονται καθημερινά οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στις οδούς Ανεξαρτησίας, Λ.Βύρωνος,Κάλλαρη κ.α  να φροντίζουν μόνοι του για την βασική καθαριότητα της περιοχής. Γενικότερα υπάρχει μια απαξίωση και παραμέληση για  όλο το ιστορικό κέντρο που δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο τουριστών,σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν τα ιστορικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • : -Αποκατάσταση πεζοδρομίων και κυβόλιθων κατά μήκος, κυρίως ,της οδού Ανεξαρτησίας. -Αλλαγή φωτισμού από ψυχρό σε θερμό φώς και αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων σε led. -Επαύξηση φωτισμού στις οδούς Κουντουριώτη και Σίνα . -Τοποθέτηση μικρών κάδων για απορρίμματα και αποτσίγαρα όπου υπήρχαν και έχουν ξηλωθεί κατά τα τελευταία χρόνια. -Να τοποθετηθούν ζαρτινιέρες με φυτά και παγκάκια επί των οδών :Ανεξαρτησίας,Καλλάρη ,Ζάππα. -Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με τα αξιοθέατα της περιοχής στην αρχή και το τέλος του ιστορικού κέντρου.  
  • : Εξωραϊσμός και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων και την περαιτέρω  τουριστική προβολή της πόλης.
  • : Οδοί Αβέρωφ, Ανεξαρτησίας,Κάνιγγος,Καλλάρη,Λόρδου Βύρωνος,Κουντουριώτη και πάροδοι αυτών.
  • : Υπολογιζόμενο κόστος 45.οοο€

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Νοέμβριος 17, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!