/1η Αυτόνομη ενεργειακά στάση αστικού λεωφορείου στα Γιάννινα (ΠΕΑΚΙ-Λιμνοπούλα)


Υποβλήθηκε απο τον χρήστη: Παπαχρηστος Βλασιος

 • :
  Η στάση είναι ημιδιαλυμένη.
  Δεν υπάρχει κάλυψη στην οροφή.
  Είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες.
  Δεν υπάρχει φωτισμός επί της στάσης.
   
 • :
  Η παρέμβαση αφορά την αντικατάσταση της σημερινής κατεστραμμένης στάσης του αστικού λεωφορείου με μια σύγχρονη, καινούργια και ενεργειακά αυτόνομη στάση.
  Η στάση θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή της καθώς και φωτισμό led για τις βραδινές ώρες. Ο φωτισμός της στάσης θα βελτιώσει τόσο την παραμονή των επιβατών σε αυτή όσο και την ασφάλεια αυτής τόσο στη θέασή της από το δρόμο όσο και στην αίσθηση για τους επιβάτες.
  Η στάση θα περιλαμβάνει διαφημιστική πινακίδα η οποία θα περιλαμβάνει διπλό διαφημιστικό μήνυμα στα πρότυπα που ήδη εφάρμοσε το ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα προωθώντας την τουριστική καμπάνια του Δήμου Ιωαννιτών. Το logo του ΠΕΑΚΙ με το σύνθημα «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ- ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ» και το logo της πόλης ΙΟΑΝΝΙΝΑ- Old, New, You.
  Η στάση  μπορεί να έχει και επιπλέον δυνατότητες όπως πρίζες φόρτισης κινητών τηλεφώνων με ενσωματωμένους αντάπτορες.
   
 • :
  Η αντικατάσταση κατεστραμμένης στάσης αστικού λεωφορείου  σε ένα κομβικό σημείο για τη πόλη. Έξω από το πρώην ΕΑΝΚΙ απέναντι από το 5ο Λύκειο και τη Ριζάρειο Πολιτεία
  Η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας .
  Πρωτοποριακή τεχνολογικά  και λειτουργικά παρέμβαση με έντονο συμβολισμό για τις κινήσεις που πρέπει όλοι οι φορείς να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα προς δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
  Ενίσχυση της μεταφοράς αθλητών, γονέων και μαθητών με τα ΜΜΜ.
  Βελτίωση εικόνας εισόδου πρώην ΕΑΝΚΙ που θα φιλοξενήσει τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κωπηλασίας το 2019.
  Διαστάσεις που να επιτρέπουν την προσπέλαση από ΑΜΕΑ και βρεφικά καρότσια.
   
 • : Η τοποθεσία αφορά το πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από το Εθνικό κολυμβητήριο επί της Λεωφόρου 8ης Μεραρχίας με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο. Όπως είναι γνωστό η επισκεψιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λιμνοπούλα έχει εκτιναχθεί τη τελευταία διετία. Η στάση χρησιμοποιείται τόσο από αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν το πρώην ΕΑΝΚΙ (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο) όσο και τους μαθητές του 5ου Λυκείου αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται τα γραφεία της γειτονικής Ριζάρειου Πολιτείας, γραφεία ΔΕΥΑΙ κ.λ.π. Η στάση αυτή θα είναι και η πρώτη επαφή των επισκεπτών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα φιλοξενήσουν οι εγκαταστάσεις μας και η πόλη το 2019.
 • : Το ΠΕΑΚΙ έχει στη διάθεσή του προσφορές που κυμαίνονται από €4.200 έως €13.500 πλεόν ΦΠΑ. Οι προσφορές ποικίλουν ανάλογα τον σχεδιασμό και την αισθητική της στάσης. Με ενδεικτικό προϋπολογισμό €5.000 επιτυγχάνεται πλήρως η στοχοθεσία της παρέμβασης. Ιδανικό θα ήταν η παρέμβαση να αφορούσε και την απέναντι στάση έξω από το σχολείο και τη Ριζάρειο  
 • 1η Αυτόνομη ενεργειακά στάση αστικού λεωφορείου στα

Δείτε όλες τις προτάσεις

Posted on Οκτώβριος 31, 2017 in Ιδέες & Προτάσεις

Share the Story

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!