/

Δημόσια Διαβούλευση
Δράσεις – Χρηματοδότηση

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας http://www.diavouleusi.eu/ αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Aποτελέσματα ζωντανών εργαστηρίων

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ζωντανών εργαστηρίων (Living Labs) σε μορφή PDF καθώς και σαν Flipping Books κάντε κλίκ εδώ.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής σχολίων.

7 Σχόλια για Δράσεις – Χρηματοδότηση

  • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
  • Βαθμολογία ενότητας
    (0)
Χρήστης: PAVLOS -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 27, 2023 at 9:21 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Προτείνω την ενεργειακή αναβάθμιση και όποιες επιπλέον παρεμβάσεις απαιτούνται επί του κτιρίου στην οδό Κωλέττη 4, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό για τις ανάγκες του Δήμου Ιωαννιτών και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Πριν λίγα χρόνια σε αυτό στεγαζόταν Δημοτικές Υπηρεσίες (Τεχνική, Πολεοδομία κ.α.) και τώρα παραμένει κλειστό (εκτός του ισογείου του όπου λειτουργεί ταμείο της ΔΕΥΑΙ κ.α.) με συνέπεια να βρίσκεται σε συνεχή φθορά.

Χρήστης: IOANNA -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 06, 2023 at 6:27 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 1 0 0

Η επιλογή του κτιρίου στη ΔΟΜΠΟΛΗ για δημαρχείο προέκυψε από οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητα ή είναι καθαρά πολιτική επιλογή. Σας ευχαριστώ

Χρήστης: katelis.v -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 06, 2023 at 5:25 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Στο πάρκο Κατσικά προγραμματίζεται η δημιουργία αθλητικού χώρου και άλλων δραστηριοτήτων. Η χωροθέτηση αυτή είναι σύμφωνη με τις δράσεις που προτείνονται και αν ναι με ποιον τεκμηριωμένο τρόπο;

Χρήστης: katelis.v -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 06, 2023 at 5:23 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Η υποσχόμενη παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου θα συμπαρασύρει μια σειρά από παραμέτρους που καθορίζουν την έννοια της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο ή απλά θα αναμένουμε;

Χρήστης: pn -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Apr 02, 2023 at 3:55 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 1 0 0 0 0

Μήπως θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει ανάπλαση στην λαική Αγίας Μαρίνας και να αποτελέσει μια ανοιχτή αγορά -τροφίμων-προιόντων;

Χρήστης: StergiosN -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Mar 07, 2023 at 8:35 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 1 0 0 0 0

Πρέπει να δοθεί έμφαση στην κίνηση των πεζών και ειδικά των ΑΜΕΑ μέσα στην πόλη. - Περιορισμός της ανεξέλεγκτης στάθμευσης. -Ζώνες στάθμευσης σε κάθε γειτονιά. -Φαρδιά πεζοδρόμια που να είναι προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ. -Εξορθολιγισμός και μελέτη διαβάσεων πεζών με έμφαση επίσης στα ΑΜΕΑ. -Πεζοδρόμηση και άλλων οδών στο κέντρο. Ξ πεζοδρόμηση ευνοεί την μετακίνηση στην αγορά και εν τέλει την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων. Επομένως στην αγορά δεν χρειάζονται παρά μόνο οι απαραίτητοι δρόμοι για τον εφοδιασμό των καταστημάτων ο οποίος μπορεί να γίνεται και σε ορισμένες μόνο ώρες (πολύ πρωινές, βραδινές κλπ) -Πεζοδρόμηση του Μώλου σε όσο γίνεται μεγαλύτερη έκταση. Ο χώρος αυτός έχει εξαιρετικό φυσικό κάλλος και ιστορική αξία και επομένως πρέπει να δοθεί για τις εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς σκοπούς, σκοπούς αναψυχής, αθλοπαιδιές, τουρισμο, κλπ. Δεν είναι χώρος για μετακίνηση των πολιτών ή επωχουμενης αναψυχής. Μερικές γενικές σκέψεις: Η πόλη επεκτείνεται στα νότια και σε κάποιο βαθμό στα βόρεια. Επομένως πρέπει να ληφθεί πρόνοια για την ανάπτυξη των υπηρεσιών και υποδομών στις νέες συνοικίες με προοπτική τα επόμενα 30-40 χρόνια. Στο κέντρο πρέπει να αυξηθουν οι ελεύθεροι χώροι, ώστε να γεμίσει ξανά πράσινο η πόλη. Επομένως πρέπει να δοθούν κίνητρα να μην δομούνται εκ νέου με πολυκατοικίες, και να μην ξαναχτίζονται οι παλιές που έχουν ήδη 50 και πλέον χρόνια ηλικία. Με άλλα λόγια, η ζημιά έχει γίνει ήδη στην πόλη με την άναρχη οικοδόμηση χωρίς ρυμοτομία. Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Χρήστης: athosdanakas -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Feb 19, 2023 at 8:47 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 2 0 0

Στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής συνοχής, αναβάθμισης των υποδομών πολιτισμού της πόλης και εκπαίδευσης των δημοτών θα πρέπει να προβλεφθεί η ανέγερση δημοτικής βιβλιοθήκης σε νέο οικόπεδο/κτίριο στο κέντρο της πόλης. Υφίστανται στα Ιωάννινα ήδη τρείς βιβλιοθήκες όλες προβληματικές ως προς τους ανωτέρω στόχους: η υπάρχουσα Ζωσιμαία βιβλιοθήκη φιλοξενείται σε ακατάλληλο κτίριο χωρίς υποδομές και χώρους, το περιεχόμενό της δεν ανανεώνεται ούτε ανταποκρίνεται στα πρότυπα σύγχρονης βιβλιοθήκης πόλης, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου απευθύνεται σε ακαδημαικούς φορείς και συμμετέχοντες και έχει χωροθετηθεί μακριά από το κέντρο της πόλης, ενώ η βιβλιοθήκη της εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών έχει περιορισμένο πολιτιστικό δυναμικό, χώρους και απεύθυνση, δεν μπορεί να αποτελέσει βιβλιοθήκη πόλης που θα στεγάσει όλες τις ηλικίες και ανάγκες και δεν διοικείται από δημόσιο φορέα αλλά από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που υπηρετεί τους στόχους της ΕΗΜ. Μία σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη χρειάζεται εκτεταμένους χώρους, τη σχεδίαση να αποτελέσει τοπόσημο (landmark), στέγαση έντυπων και ηλεκτρονικών φορέων μάθησης και ενημέρωσης (βιβλία, υπολογιστές εφημερίδες κλπ), διαρκή ενημέρωση, χώρους δραστηριοτήτων και συγκεντρώσεων πολιτών και σύγχρονη διοίκηση. Επίσης δεν μπορεί να αφεθεί σε μεταγενέστερη προγραμματική περίοδο αλλά είναι ανάγκη της πόλης από πολλά χρόνια που πρέπει να εκπληρωθεί άμεσα.

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

TI EINAI

Στόχος την πλατφόρμας διαβούλευσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να*εξετάσουν* προσεκτικά, να *ζητήσουν*, να *αξιολογήσουν* εναλλακτικές πολιτικές, να *προτείνουν* πιο πρόσφορες λύσεις και να *αντιπαρατίθενται* με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή έργων και πολιτικών.
Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας με μια απο τις παρακάτω επιλογές:

hashtags:

#simmetoxikos_ioannina

#ioannina #diavouleusi_ioannina

#thisisepirus

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!