/

Δημόσια Διαβούλευση
Εισαγωγή – Πλαίσιο – Περιοχή Παρέμβασης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας http://www.diavouleusi.eu/ αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Aποτελέσματα ζωντανών εργαστηρίων

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ζωντανών εργαστηρίων (Living Labs) σε μορφή PDF καθώς και σαν Flipping Books κάντε κλίκ εδώ.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής σχολίων.

8 Σχόλια για Εισαγωγή – Πλαίσιο – Περιοχή Παρέμβασης

  • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
  • Βαθμολογία ενότητας
    (2)
Χρήστης: Ioannina2023 -εγγεγραμμένος σαν: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΦΟΡΕΑ Apr 26, 2023 at 4:16 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Οι θέσεις της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023 για το υπό διαβούλευση σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-2027

Χρήστης: geoteeip@otenet.gr -εγγεγραμμένος σαν: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΦΟΡΕΑ Apr 26, 2023 at 5:52 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 2021-2027

Χρήστης: MICHAIL -εγγεγραμμένος σαν: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΦΟΡΕΑ Apr 25, 2023 at 6:24 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Για το σχέδιο δράσης και τον προϋπολογισμό για την Β.Α.Α. του Δ. Ιωαννιτών 2021 - 2027 έχουμε να σημειώσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα τα παρακάτω: 1. Στις προτεραιότητες και ιεραρχημένες προσδοκίες του σχεδίου πουθενά δεν αναφέρεται, (ούτε καν σαν τελευταίο στην ιεραρχία), το θέμα της πρωτογενούς παραγωγής, παρότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην 8η και 10η προτεραιότητα για τη χρήση καθαρής τεχνολογίας και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, ως τίτλο τον αγροτουρισμό ή τον αγροδιατροφικό τουρισμό. Αν μη, τι άλλο, θα έπρεπε να παρουσιάζεται το ζήτημα στο κεφάλιο με τις απειλές, ως παράμετρος προς εξαφάνιση από το Δήμο Ιωαννιτών η Πρωτογενής παραγωγή. 2. Στην παρουσίαση του όραματος, δεν γίνεται κανένας λόγος, ούτε έχει προβλεφθεί το θέμα της εναπόθεσης της βιομάζας από τα κλαδέματα του αστικού πράσινου. Παρότι στο κεφάλαιο των ευκαιριών, η μελέτη αναφέρει ρητά τους πόρους από την Ε.Ε και τον πράσινο προσανατολισμό του σχεδίου. Σημειώνεται ότι πριν 2 χρόνια λειτουργούσαν 2 χώροι του Δήμου για την εναπόθεση της βιομάζας από τα κλαδέματα και την προηγούμενη Άνοιξη αυτά έκλεισαν χωρίς ενημέρωση και φυσικά χωρίς καμιά απάντηση στα ερωτήματά μας από την Υπηρεσία Πρασίνου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. ΠΡΟΤΑΣΗ 21 ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 3. Αστικό πράσινο. Προϋπολογισμός άνω των 8 εκατ. Ευρώ. Πράσινοι αστικοί χώροι που θα πρέπει να έχουν: • Φυτά ικανά να τονίσουν την αναγκαιότητα της δράσης κι όχι μόνο την καλλωπιστική αξία. Περισσότερα αρωματικά, εντομοαπωθητικά και ξηροφυτικά φυτά. • Χώροι πρασίνου, που πρέπει να είναι λειτουργικοί για τον πολίτη και όχι εντοιχισμένες ζαρτινιέρες. • Ήλιος, και χώρος πρασίνου πρέπει να συμβιώνουν στα Γιάννενα. Όχι φυτά σκιάς, όχι φυτά που είναι ξένα στο κλίμα της πόλης και πολύ ευαίσθητα σε προσβολή από ασθένειες και εχθρούς. • Σωστή διαχείρηση της άρδευσης. Επανέλεγχος και μάλλον επανασχεδιασμός εκτοξευτών και σταλακτών με σύγχρονης τεχνολογίας κι επιτέλους ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου του ποτίσματος, ώστε να μειωθούν οι απώλειες νερού και η υπεράρδευση. Έχει γεμίσει η πόλη με υπολογιστές ποτίσματος μπαταρίας!!!! Γι’ αυτό και βλέπουμε να ποτίζεται το πράσινο όταν βρέχει... Και στα Ιωάννινα βρέχει πολύ!!!

Χρήστης: geoteeip@otenet.gr -εγγεγραμμένος σαν: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΦΟΡΕΑ Apr 25, 2023 at 6:23 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
1 0 0 0 0 0

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΝΗΣΩΝ

Χρήστης: enotita -εγγεγραμμένος σαν: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΦΟΡΕΑ Apr 04, 2023 at 7:43 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Η θέση της παράταξής μας επισυνάπτεται στο αρχείο

Χρήστης: 5252E.L. -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Mar 24, 2023 at 5:06 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Παρακαλώ να δημοσιευθεί και το συνημμένο αρχείο που μνημονεύουμε στην χθεσινή παρέμβασή μας και δεν αναρτήθηκε χθες. Ευάγγελος Λιβιτσάνος.

Χρήστης: 5252E.L. -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Mar 23, 2023 at 11:57 AM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Επισυνάπτω και το 2ο σημαντικό αρχείο που, παρότι το επέλεξα, δεν εμφανίστηκε στην ανάρτηση του 1ου σχολίου. Ευάγγελος Λιβιτσάνος

Χρήστης: 5252E.L. -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Mar 22, 2023 at 12:04 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Παρά το ιδανικό γενικόλογο πλαίσιο στόχων, η παρούσα μελέτη είναι προσχηματική και αφήνει στο απυρόβλητο τα μείζονα προβλήματα ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης, για τους εξής (τουλάχιστον) λόγους: 1. Δεν προτείνει διορθωτικές λύσεις για την συντελεσθείσα παραχάραξη του ισχύοντος Γ.Π.Σ., της Κυκλοφοριακής Μελέτης/2018, της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας κ.λπ. θεμελιωδών τεχνικών μελετών και νόμων. 2. Η κινητικότητα των πεζών στραγγαλίζεται από αυθαίρετες επιτόπιες επιλογές αλλά και από τον κατακερματισμό του αστικού ιστού ελέω συμφερόντων που υπαγορεύουν τις σύγχρονες αντιεπιστημονικές δήθεν μελέτες. Μέχρι και εναέριες πεζογέφυρες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές πρεσβεύει η παρούσα μελέτη εναρμονιζόμενη με το διαβόητο ΣΒΑΚ. Κωφεύει στις εκκλήσεις πολυπληθών ομάδων ακόμη και για διαβάσεις πεζών-ΑΜΕΑ (επισυνάπτεται). 3. Οι αυθαίρετες (χωρίς σύννομες μελέτες) λύσεις που εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται στις νέες οδούς (Περιφερειακή, Γεννηματά, Βογιάνου, Κ.Μεσαρέ, Μακαρίου, Παπανδρέου, Νιάρχου) έχουν ως αποτέλεσμα την γενική ανασφάλεια και την εμπλοκή του πληθυσμού στον μεγάλο αριθμό, θανατηφόρων και μη, τροχαίων συγκρούσεων της τελευταίας 15ετίας. 4. Η Αστική Συγκοινωνία λειτουργεί όπως επιθυμούν κάποιοι και όχι βάσει της εγκεκριμένης επιστημονικής μελέτης. 5. Οι υπό διωγμό ποδηλατόδρομοι παραλείπονται ακόμη και σε πλάτη οδών 40μ (Κ.Μεσαρέ). Εκεί που κατασκευάζονται είναι συνήθως εκτός προδιαγραφών, άκρως επικίνδυνοι. 6. Πληρώθηκαν-παραλήφθηκαν οδικά έργα του Σχεδίου Πόλης που δεν κατασκευάστηκαν (π.χ. 7 κάθετες στην Κ.Μεσαρέ). 7. Η κρινόμενη μελέτη παρακάμπτει τις παρεμβάσεις που γίνονται αυθαίρετα μετά την παραλαβή των έργων, για να εξασφαλιστούν εξωφρενικές ταχύτητες (π.χ. συνημμένη Οριζοντιογραφία παραλαβής Κ.Μεσαρέ). Παρακαλούμε για την εκ βάθρων αναμόρφωση της παρούσης μελέτης βάσει του ορισμού της. Με εκτίμηση, Ευάγγελος Λιβιτσάνος, Ατομικώς και ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων.

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

TI EINAI

Στόχος την πλατφόρμας διαβούλευσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να*εξετάσουν* προσεκτικά, να *ζητήσουν*, να *αξιολογήσουν* εναλλακτικές πολιτικές, να *προτείνουν* πιο πρόσφορες λύσεις και να *αντιπαρατίθενται* με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή έργων και πολιτικών.
Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας με μια απο τις παρακάτω επιλογές:

hashtags:

#simmetoxikos_ioannina

#ioannina #diavouleusi_ioannina

#thisisepirus

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!