/

Δημόσια Διαβούλευση
Εισαγωγή – Πλαίσιο – Περιοχή Παρέμβασης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας http://www.diavouleusi.eu/ αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Aποτελέσματα ζωντανών εργαστηρίων

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ζωντανών εργαστηρίων (Living Labs) σε μορφή PDF καθώς και σαν Flipping Books κάντε κλίκ εδώ.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

1 Σχόλια στο Εισαγωγή – Πλαίσιο – Περιοχή Παρέμβασης

  • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
  • Βαθμολογία ενότητας
    (2)
Χρήστης: 5252E.L. -εγγεγραμμένος σαν: ΔΗΜΟΤΗΣ Mar 22, 2023 at 12:04 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
0 0 0 0 0 0

Παρά το ιδανικό γενικόλογο πλαίσιο στόχων, η παρούσα μελέτη είναι προσχηματική και αφήνει στο απυρόβλητο τα μείζονα προβλήματα ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης, για τους εξής (τουλάχιστον) λόγους: 1. Δεν προτείνει διορθωτικές λύσεις για την συντελεσθείσα παραχάραξη του ισχύοντος Γ.Π.Σ., της Κυκλοφοριακής Μελέτης/2018, της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας κ.λπ. θεμελιωδών τεχνικών μελετών και νόμων. 2. Η κινητικότητα των πεζών στραγγαλίζεται από αυθαίρετες επιτόπιες επιλογές αλλά και από τον κατακερματισμό του αστικού ιστού ελέω συμφερόντων που υπαγορεύουν τις σύγχρονες αντιεπιστημονικές δήθεν μελέτες. Μέχρι και εναέριες πεζογέφυρες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές πρεσβεύει η παρούσα μελέτη εναρμονιζόμενη με το διαβόητο ΣΒΑΚ. Κωφεύει στις εκκλήσεις πολυπληθών ομάδων ακόμη και για διαβάσεις πεζών-ΑΜΕΑ (επισυνάπτεται). 3. Οι αυθαίρετες (χωρίς σύννομες μελέτες) λύσεις που εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται στις νέες οδούς (Περιφερειακή, Γεννηματά, Βογιάνου, Κ.Μεσαρέ, Μακαρίου, Παπανδρέου, Νιάρχου) έχουν ως αποτέλεσμα την γενική ανασφάλεια και την εμπλοκή του πληθυσμού στον μεγάλο αριθμό, θανατηφόρων και μη, τροχαίων συγκρούσεων της τελευταίας 15ετίας. 4. Η Αστική Συγκοινωνία λειτουργεί όπως επιθυμούν κάποιοι και όχι βάσει της εγκεκριμένης επιστημονικής μελέτης. 5. Οι υπό διωγμό ποδηλατόδρομοι παραλείπονται ακόμη και σε πλάτη οδών 40μ (Κ.Μεσαρέ). Εκεί που κατασκευάζονται είναι συνήθως εκτός προδιαγραφών, άκρως επικίνδυνοι. 6. Πληρώθηκαν-παραλήφθηκαν οδικά έργα του Σχεδίου Πόλης που δεν κατασκευάστηκαν (π.χ. 7 κάθετες στην Κ.Μεσαρέ). 7. Η κρινόμενη μελέτη παρακάμπτει τις παρεμβάσεις που γίνονται αυθαίρετα μετά την παραλαβή των έργων, για να εξασφαλιστούν εξωφρενικές ταχύτητες (π.χ. συνημμένη Οριζοντιογραφία παραλαβής Κ.Μεσαρέ). Παρακαλούμε για την εκ βάθρων αναμόρφωση της παρούσης μελέτης βάσει του ορισμού της. Με εκτίμηση, Ευάγγελος Λιβιτσάνος, Ατομικώς και ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων.

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

TI EINAI

Στόχος την πλατφόρμας διαβούλευσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να*εξετάσουν* προσεκτικά, να *ζητήσουν*, να *αξιολογήσουν* εναλλακτικές πολιτικές, να *προτείνουν* πιο πρόσφορες λύσεις και να *αντιπαρατίθενται* με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή έργων και πολιτικών.
Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας με μια απο τις παρακάτω επιλογές:

hashtags:

#simmetoxikos_ioannina

#ioannina #diavouleusi_ioannina

#thisisepirus

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!