/

Δημόσια Διαβούλευση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας http://www.diavouleusi.eu/ αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Aποτελέσματα ζωντανών εργαστηρίων

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ζωντανών εργαστηρίων (Living Labs) σε μορφή PDF καθώς και σαν Flipping Books κάντε κλίκ εδώ.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κάστρο των Ιωαννίνων, σημείο αναφοράς της πόλης των Ιωαννίνων, αποτελεί μια μικρή ζωντανή πόλη μέσα στην πόλη. Περιβάλλεται από τη Λεωφ. Καραμανλή, τις οδούς Διονύσου Φιλόσοφου και Εθν. Αντιστάσεως και την πλατεία Νεομάρτυρος Γεωργίου. Οι ανωτέρω οδοί αποτελούν τους βασικούς άξονες σύνδεσης της παραλίμνιας περιοχής με το κέντρο της πόλης, τόσο στο οδικό δίκτυο κυκλοφορίας των αυτοκινήτων όσο και των μετακινήσεων των πεζών.

Περιμετρικά των τειχών του Κάστρου υπάρχουν τρεις πύλες με την εξής λειτουργία :

  • η κεντρική πύλη της οδού Παλαιολόγου, ως είσοδος οχημάτων στον οικισμό
  • η πύλη της οδού Γλυκιδών και η πύλη της οδού Μάνθου Οικονόμου, ως είσοδοι – έξοδοι των οχημάτων από τον οικισμό

ενώ υπάρχουν και 2 δευτερεύουσες πυλίδες για τους πεζούς.

 

Η περιοχή εσωτερικά των τειχών του Κάστρου χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων και δραστηριοτήτων καθώς εντός του οικισμού λειτουργούν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ξενώνες, κέντρα εστίασης και αναψυχής ενώ συγχρόνως αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης λόγω των αρχαιολογικών – ιστορικών χώρων και μουσείων που υπάρχουν.

Σημαντική κίνηση παρατηρείται επίσης και κατά τις νυχτερινές ώρες λόγω των καταστημάτων διασκέδασης που λειτουργούν στην ευρύτερη παραλίμνια  περιοχή αλλά και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά την θερινή περίοδο στην ακρόπολη Ιτς Καλέ.

Παρά τις έντονες δραστηριότητες που εμφανίζονται στον ιστορικό οικισμό του Κάστρου η κατοικία αποτελεί την κυρίαρχη χρήση.

Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής σχολίων.
  • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
  • Βαθμολογία ενότητας
    (0)
Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

TI EINAI

Στόχος την πλατφόρμας διαβούλευσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να*εξετάσουν* προσεκτικά, να *ζητήσουν*, να *αξιολογήσουν* εναλλακτικές πολιτικές, να *προτείνουν* πιο πρόσφορες λύσεις και να *αντιπαρατίθενται* με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή έργων και πολιτικών.
Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας με μια απο τις παρακάτω επιλογές:

hashtags:

#simmetoxikos_ioannina

#ioannina #diavouleusi_ioannina

#thisisepirus

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!