/

Δημόσια Διαβούλευση
5. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας http://www.diavouleusi.eu/ αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Aποτελέσματα ζωντανών εργαστηρίων

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ζωντανών εργαστηρίων (Living Labs) σε μορφή PDF καθώς και σαν Flipping Books κάντε κλίκ εδώ.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η περιοχή του Κάστρου, που περικλείεται από τη Λεωφ. Καραμανλή, τις οδούς Διονύσου Φιλόσοφου και Εθν. Αντιστάσεως και την πλατεία Νεομάρτυρος Γεωργίου, ορίζεται ως Περιοχή Ελεγχόμενης Κυκλοφορίας  στην οποία  η είσοδος των οχημάτων γίνεται με τη χορήγηση ειδικών αδειών πρόσβασης με βάση τις ανάγκες της περιοχής.

Η πρόσβαση των οχημάτων καθορίζεται με βάση την χρονική διάρκεια ισχύος των μέτρων και την κατηγορία των οχημάτων.

Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής σχολίων.

1 Σχόλια στο 5. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

  • Μέσος όρος βαθμολογία ενότητας
  • Βαθμολογία ενότητας
    (0)
Χρήστης: ΧΡΗΣΤΟΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ -εγγεγραμμένος σαν: ΜΕΛΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Sep 06, 2017 at 1:39 PM
Μου Αρέσει!
Μου Αρέσει! Love Haha Wow Sad Angry
3 0 0 0 0 1

Βασικά θα σας γράψω σαν επισκέπτης παρά σαν κάτοικος της πόλης.

Το κάστρο είναι ένας τόπος υψηλής επισκεψιμότητας που  με την συμπεριφορά των κατοίκων του την αποτρέπεται. Σαφώς και δεν μπορούν όλοι οι κάτοικοι να έχουν τα αυτοκίνητά τους εντός αλλά και κανείς δεν θέλει να το έχει έξω. Από την άλλη δεν συμμερίζονται όλοι τα οφέλη της επισκεψιμότητας και πρέπει να καταλάβουν ότι μετά την λήξη της εργασίας (ψώνια, μετακίνηση ηλικιωμένων, παιδιά, κλπ) πρέπει το όχημά τους να καταλάβει την θέση που έχει ως άδεια

Ήδη υπάρχουν τρεις είσοδοι οχημάτων και δυο έξοδοι.

Προτείνω λοιπόν να υπάρχει μία είσοδος (των επισκεπτών)κυρίως η κεντρική  με την δέουσα διαγράμμιση ή σήμανση ως τα σημεία που χρήζουν επισκεψιμότητας με τον ανάλογο χώρο στάθμευσης , σωστά κατανεμημένο και ηλεκτρονικά αριθμημένο ώστε να γνωρίζουν όλοι αν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Έτσι θα μπορούν να «μπαίνουν» στο κάστρο ειδάλλως να επιδιώκουν την στάθμευση κάπου εξωτερικά.

Από την άλλη οι κάτοικοι πέραν της άδειας για είσοδο στο κάστρο,  αν έχουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (γκαράζ, παρκινγκ) να το πράττουν και όχι να παρκάρουν εκτός «κρατώντας» ακόμη μια θέση. Όλες οι ελεύθερες θέσεις να έχουν παρκόμετρο με όριο μια λογική ώρα (Παρκάρισμα, επίσκεψη των χώρων, καφέ, κλπ ) περίπου μια ώρα, αλλά αυστηρό έλεγχο αυτών.  

Ο εφοδιασμός των καταστημάτων να πραγματοποιείται σε ώρες πριν την έναρξη (07:30-08:30)ή προς το τέλος των εργάσιμων  (14:30-15:30)

Φυσικά γνωστοποίηση όλων των παραπάνω στα ταξιδιωτικά γραφεία ώστε να μεριμνούν για την σωστή επισκεψιμότητα!

Click to listen highlighted text!

Παρακαλώ συνδεθείτε για να υποβάλλετε το σχόλιο σας.

TI EINAI

Στόχος την πλατφόρμας διαβούλευσης είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να*εξετάσουν* προσεκτικά, να *ζητήσουν*, να *αξιολογήσουν* εναλλακτικές πολιτικές, να *προτείνουν* πιο πρόσφορες λύσεις και να *αντιπαρατίθενται* με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή έργων και πολιτικών.
Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας με μια απο τις παρακάτω επιλογές:

hashtags:

#simmetoxikos_ioannina

#ioannina #diavouleusi_ioannina

#thisisepirus

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons
Click to listen highlighted text!